A Biblia világa

Épület bontás Budapest

A Biblia világa – Előadók: Filep György és Kecskeméti János

Passió. Jézus hét szava a kereszten és ennek értelmezése.

Az előadások után kérdések felvetésére is sor kerülhet.

Jegyár: 200 Ft

A Biblia világa és Történelmi előadás-sorozatok

A három legrégebbi előadás-sorozatunk a Történelmi előadás-sorozat, a Pszichológia és Időfizika sorozatok, illetve A Biblia világa című sorozat.

A Biblia világa 11.06-án tartott előadás-sorozat a Biblia történeteit veszi sorra és vizsgálja a bibliai életutakat. Az előadó, Filep György nagyon fontosnak tartja, hogy a XXI. század embere is ismerje a Bibliát, hiszen ez az európai kultúra egyik alapvető forrása és a benne szereplő fogalmak, illetve erkölcsi tézisek ma is meghatározzák a társadalmi létünket.

A Történelmi előadás-sorozatot Dr. Tóth József nagy tudású történész tartja, aki egyben a nálunk működő San Marco baráti kör klubvezetője is. A kerületi nyugdíjasokat összefogó klub és az előadás-sorozat együttesének céljai a gyakran hiányos történelmi ismeretek pótlása és a meghamisított tények objektív bemutatása, illetve a hely- és honismeret révén erősíteni Óbudához, a hazához való tudatos kötődést. Ezt szolgálják a közkedvelt ismeretterjesztő előadások, diavetítések, városnéző séták.

Előadások

Az Óbudai Kulturális Központ helyet biztosít különböző előadásoknak és előadás-sorozatoknak, amelyek széles körben tágítják a látogatók világképét és alakítják a szemléletmódját. Számos különböző tematikájú előadás fellelhető nálunk. Vannak rendszeresen megtartott előadás-sorozatok és egy-egy alkalomra korlátozódott előadások is. Az előadás-sorozataink nagy része már jó pár éve működik folyamatosan és a közönség töretlen lelkesedéssel látogatja őket.