Többek között a közösségi paicokról

Nem régen egy képi beszámolót közöltünk a kerületi piac kérdésről. Az önkormányzatot is megkérdeztük a válaszuk meg is érkezett. Most még több infót kaptunk tőlük.

Fontos új információk a piacok működéséről, a közterületek fertőtlenítéséről, a gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyerekek étkeztetéséről.

A termelői piacokon és a heti vásárokon csak élelmiszerárusító és drogéria standok lehetnek jelen, egymástól a korábbinál nagyobb távolságra.

A Fővárossal együttműködve és saját forrásokból is fokozott közterületi fertőtlenítő program indul el.

Folyamatosan biztosítjuk az étkeztetést a jogosult gyermekek számára.

A lezárt területek  feltörése és használata a későbbiekben büntetést fog maga után vonni.

Kérjük a III. kerület lakosait, hogy egészségük és életük megóvása érdekében lakóhelyüket, vagy tartózkodási helyüket lehetőség szerint ne hagyják el.

Amennyiben nem él környezetükben olyan ismerős, családtag akire számíthatnak, aki segítséget tud nyújtani kérem, hogy jelentkezzenek az alábbi elérhetőségeken és az Önkormányzat munkatársai felveszik Önökkel a kapcsolatot:
e-mail: koronavirus@obuda.hu
telefon : 06 80 204-777‼️

Jelenleg hatósági karanténban 34 személy van, koronavírusos esetről a mai napig (2020.03.26 09.18) nincs tudomásunk.

Intézkedéseinkről rendszeresen tájékoztatunk hírlevelünkben, amelyre https://tinyurl.hu/cJfX/ oldalon feliratkozhat.

A III. kerület határozatlan ideig bezárja bölcsődéit és óvodáit. Március 30 és április 4. csak ügyeleti ellátást szervezünk a kijelölt intézményekben.
Kérjük, hogy csak nagyon indokolt esetben válasszák az ügyeleti elhelyezést a gyermekük számára. Étkeztetést azok a gyermekek kapnak, akik ügyeletben vannak, illetve akik szociális étkeztetésre jogosultak, és igénylik az ellátást.
Az étkezési igényeket kérjük az alábbi elérhetőségeken jelezzék:
Telefonszám: +3614378801 vagy +3614378914
E-mail: gedeonne.s.edit@obuda.hu magyarne.annamaria@obuda.hu

Az Észak-Budapesti Tankerületi Központ tájékoztatása szerint a 2020. 03.30.-04.03. közötti héten a Pais Dezső Általános Iskola (1038 Budapest, Pais Dezső u. 1-3.) látja el az ügyeleti feladatokat. Azok a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő iskolás gyermekek, akik ebédigénylését a szülők március 26-án 16 óráig leadják, szintén itt vehetik majd át az előrecsomagolt ebédet, naponta 10 óra 30 perc és 12 óra között.

Ügyeletes óvodák:
• Óbudai Mesevilág Óvoda Vízi Tagóvoda (1039 Bp. Víziorgona u.2.)
• Óbudai Meseerdő Óvoda Szivárvány Tagóvoda (1035 Bp. Szél u. 23-25.)

A bölcsődék ügyeleti rendje változatlan marad:

Szél Bölcsőde: https://obudaibolcsodek.hu/szel-bolcsode/
Víziorgona Bölcsőde: https://obudaibolcsodek.hu/viziorgona-1-bolcsode/

Kérjük minden jószándékú polgárunkat, hogy idősebb lakótársait, barátait keresse meg, hogy segíthet e számukra bevásárlással, vagy igény szerint más segítséggel.

Megváltoztattuk a kerület ügyfélszolgálati rendjét. Kérjük, hogy csak az jöjjön személyesen ügyfélfogadásra a hivatalba, akinek halaszthatatlan dolga van. Céges ügyfeleinket kérjük, hogy ügyeiket online rendszeren keresztül intézzék. Amennyiben bővebb információra kíváncsi kérjük és javasoljuk, hogy telefonon keressék ügyfélszolgálatunkat: +3614378501.

Nyomatékosan szeretnénk kérni,hogy ha valaki beteg, akkor ne menjen közösségbe és mindenki tartsa be a szakemberek tanácsait.

Nyomatékosan szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy gyermekét ne vigye közösségbe, ha teheti tartózkodjanak otthon.