Az „MDF” piacokról

Arold Péter

A napokban a portálunk csoportjához érkezett fotók alapján kérdést tettünk fel az Óbudai Önkormányzat sajtóosztályának. A válasz megérkezett.

Az ominózus bejegyzés, illetve fotó az úgy nevezett MDF piacok üzemeltetésének engedélyével volt kapcsolatos a koronavírusra való tekintettel. Jelen esetben az ajánlás a kormány részéről azt kéri, hogy  nagyobb létszámú csoportok egyszerre ne legyenek egy helyen. Ennek ellenére az Óbudai Önkormányzat engedélyezi a piacozást. Ennek engedélyezésével kapcsolatban tettük fel a kérdést.

Tisztelt Önkormányzat!

A cikkben szereplő fotók néhány órája készültek.
Kérdés:
Tett-e valamit az Önkormányzat az un. MDF piacok felfüggesztésének érdekében, tekintettel a Koronavírus által kialakult helyzet miatt?

A válasz ma ebben  a formában érkezett meg szerkesztőségünkhöz.

Tisztelt Arold Péter,

A III. kerületi Önkormányzat a kormányzati intézkedésekkel összhangban és azzal arányosan tesz lépéseket a járvány lassítása érdekében. Jelenleg nincs olyan kormányzati intézkedés, ami a piacok megtartását nem engedélyezné. A lakosság élelmiszerrel való ellátását biztosítani szükséges, és ennek vélhetően biztonságosabb módja a szabad téri piac, mint akár a zárt téri árusítás.

Ezzel együtt folyamatosan figyelemmel kísérjük a kormányzati intézkedéseket és a járványügyi helyzetet, amennyiben indokolttá válik, – ahogy eddig is – most is azonnal meghozzuk a szükséges döntéseket.