Ilyenkor a legjobb, ha a kutyák sem érintkeznek egymással

Épület bontás Budapest

Az Óbudai Kutyás Egyesület praktikus tanácsai kutyatartóknak járványveszély idejére.

Kedves Óbudai Gazdik!

Szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy a kutyák, cicák, otthon tartott háziállatok nem terjesztik a Koronavírust.

Azonban érdemes tudni, hogy tappancsukon és szőrzetükön bevihetik a lakásba, (mint bármilyen más körülöttünk lévő tárgyon, az ő testükön is megtelepedhetnek) ezért javasoljuk, hogy minden séta után tisztítsák meg a kutyák lábát meleg, szappanos vízzel és töröljék szárazra. Esetleg krémmel gondoskodjanak arról, hogy ne száradjon ki a kutya talpa, a szőrzetüket pedig töröljük át és szárítsuk meg.

Otthonunkban mossunk fel naponta többször fertőtlenítőszerrel, de nagyon fontos, hogy ezeket a szereket semmi esetre se használjuk a kutya lábmosásához! Számukra gyártott fertőtlenítő kendőt online kutyás áruházakból lehet rendelni.

Séta közben most ne álljunk le beszélgetni, ne simogassuk meg mások kutyáját és a sajátunkat se engedjük megsimogatni senkinek. A legjobb, ha a kutyák sem érintkeznek egymással.

Az Óbudai Kutyás Egyesület Facebook-csoportjában (nem az oldalon) folyamatosan hírt adunk az aktuális tudnivalókról. A csoport tagjai között több állatorvos is van, tehát ha bármilyen kutyákkal, kutyázással kapcsolatos kérdés felmerül, válaszolunk rá.

Nagyon fontos, hogy készítsünk egy tervet arra az esetre, ha megbetegednénk. Tudjuk előre, hogy ki fogja etetni az állatainkat, ki az, akire rábízzuk a kutyánkat. A legjobb, ha olyasvalaki, akit már ismernek az állatok. Mielőtt ismeretlen szervezethez fordulnánk, mindenképp tájékozódjunk róluk, inkább a baráti társaságunktól, rokonoktól vagy a házunkban lakóktól kérjünk ilyen jellegű segítséget.

Azokat a fiatalokat, akik emeletes házban laknak, megkérnénk, hogy segítsenek a házban lakó idősebbeknek a bevásárlásban és a kutyasétáltatásban. Köszönjük szépen!

Segítsük egymást, vigyázzunk egymásra!

Türelem, kézmosás, türelem, kézmosás és türelem! 🙂

Óbudai Kutyás Egyesület

Gáspár Zsófi