Új szolgálatatás a gyermekvédelmi palettán

Épület bontás Budapest

„Nyolc hónappal ezelőtt minden a bizalomépítéssel kezdődött”- hangsúlyozta Bleszkánné Kis Ildikó, az ÓCSTGYVK vezetője és egyben a szakmai rendezvény szervezője. „Kollégáim sorra személyesen keresték fel a kerület közoktatási intézményeit és ismertették az új szolgáltatást, melynek célja a gyermekek veszélyeztetettségének megelőzése.

A rendezvény végén Sikóné Bartos Edina, az EMMI (Emberi Erőforrások Minisztériuma) Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztályának referense válaszolt az óvodai és iskolai szociális segítők kérdéseire.

A rendezvény végén Sikóné Bartos Edina, az EMMI (Emberi Erőforrások Minisztériuma) Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztályának referense 

 

Eddig már nyolc, diplomás óvodai és iskolai szociális segítőnk dolgozik Óbuda-Békásmegyer óvodáiban, általános és középiskoláiban együttműködve a jelzőrendszer más tagjaival is: óvoda- és iskolapszichológusokkal, gyermekvédelmi felelősökkel, védőnőkkel.  A szülők is bátran kereshetik őket az intézményekben!”- biztatott a szakember.

Teljes cikk az önkormányzat oldalán