Pécelen is becsaptak egy idős házaspárt

Egy újbudai idős asszonyt 2019. március 30-án este felhívott egy ismeretlen férfi, magát unokájának kiadva azzal, hogy balesetet okozott a Hungária körúton, és készpénzre vagy ékszerre lenne szüksége, ahhoz hogy az okozott kárt megtérítse, és akkor nem indulna ellene rendőrségi eljárás. A sértett az előadottak alapján elhitte, hogy az unokájával beszél, és a lakásához érkező férfinak – egy 53 éves öregcsertői lakosnak – átadta az arany ékszereit, valamint 350 ezer forintot.

Ugyanezzel a módszerrel 2019. április 7-én este egy péceli idős házaspárt is tévedésbe ejtettek, de a pénzátvételt követően Budapesti Rendőr-főkapitányság unokázós bűncselekmények felderítésére alakult nyomozócsoport kollégái elfogták az 53 éves férfit és az autóban várakozó társát, a 45 éves budapesti B. Edét. A nyomozók az öregcsertői férfinál egy borítékban hiánytalanul megtalálták az idős házaspár hétezer euróját.


A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának munkatársai a két férfit előállították és őrizetbe vételük mellett csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kollégái 2019. április 8-án visszaadták a lefoglalt pénzt a péceli házaspárnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .