Láthatóság a San Marco Galériában

Szabó Franciska festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás az Óbudai Kulturális Központ San Marco Galériájában. A kiállítás január 25-ig tekinthető meg, hétköznapokon 9-től 16 óráig.

A „Láthatóság” című tárlatot Garami Gréta művészettörténész nyitotta meg, aki a művészről elmondta: „Szabó Franciska fiatal festőművész a Képzőművészeti Egyetem festő és vizuális nevelő szakán végzett, majd az ELTE esztétika szakán tanult. Már egyetemi évei alatt is több művészeti díjat nyert, 2009-­ben pedig az óbudai Amadeus Ház ösztöndíja révén dolgozott négy és fél évig Óbudán. 2011-­ben az MTA dísztermében vehette át a Pro Arte Aranyérmet. Fiatal kora ellenére a Kisképző művészeti igazgató-­helyetteseként is tevékenykedett. Festészetét kiváló mesterségbeli tudás, a társadalmi és személyes kérdések iránti érdeklődés és óriási tehetség jellemzi.”

A San Marco Galéria célja, hogy a kiállításokkal hozzájáruljon kortárs képzőművészet megismertetéséhez, kísérő programokkal pedig segítse a művek befogadását, megértését. Kihasználva a kulturális központ épületének és tereinek adottságait, a térben megforduló számtalan, különböző korú és műveltségű látogató jelenlétét, egy olyan élő kiállítótér működtetését álmodta meg, ahol mind a szakmai közönséget, mind a laikus érdeklődőket, és akár a házba teljesen más céllal érkezőket is meg tudja szólítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .