Évtizedek óta nem látott árvízvédelmi fejlesztés indul Budán

Épület bontás Budapest

A főváros budai oldalán tavasszal rajtol el egy árvízvédelmi létesítmény megépítése a Swietelsky Építő Kft. munkálataival, amely két árvízkapuval létesül majd csaknem két kilométer hosszan.

A Swietelsky Építő Kft. kivitelezésében kezdődhet meg a Pilisben lévő Aranyhegyi-patak árvízvédelmi létesítményének megépítése több mint 2,2 milliárd forintból – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

A teljes védvonal hozzá hozzávetőlegesen két kilométer lesz, és 2019 első negyedévében indulhatnak el a munkálatok.

 

 

A beruházás tartalmazza két darab árvízkapu megépítését, melyhez kiépítik a mobilelzárást is. A létesítmény részeként létrehoznak egy 1770 méteres vasbeton szerkezetű árvízvédelmi falat, továbbá egy 1620 köbméteres töltést is. A projekt keretében megépítenek egy 16 710 négyzetméteres acél szádfalat is.

A legveszélyeztetettebb szakasz kap védelmet
A fejlesztéssel megkezdődik az elmúlt évtizedek legjelentősebb fővárosi árvízvédelmi beruházása. A létesítmény a Nánási úttól kezdődik, így nincs hatással a Római-parttal párhuzamos szakasz nyomvonalára.

Az Aranyhegyi-patak 23 kilométer hosszú vízfolyás, amely a Pilis-hegységben ered több forrásból és Budapest területén torkollik a Dunába, és árvízvédelmi szempontból a főváros egyik legveszélyeztetettebb szakaszának számít. – olvasható a

magyarepitok.hu


Hirdetés

Unja már, hogy sosem éri el honlapja fejlesztőjét? Unja már, hogy versenytársai elhúznak maga mellett a neten? Unja már, hogy megint csak levették? Hát vegye fel a telefont és hívja a 06 20 456 8680-as számot. Nem fog csalódott arcot vágni. Teljes körű marketing már 16 éve. Keresse őt!