E kutak Óbudán

Épület bontás Budapest

Tavaly ősszel az önkormányzat együttműködési megállapodást írt alá a kormányzati finanszírozásban létesített, az elektromos autók töltésére szolgáló töltőpontok koordinálását végző e-Mobi Elektromobilitás Kft-vel, melynek köszönhetően idén megkezdődhetett az elektromos töltőpontok telepítése a kerületben.

Nyolc kerületi helyszínen (lásd a mellékelt táblázatot) már működnek a kihelyezett töltőpontok. Mivel a III. kerület önkormányzata hatékony és támogató hozzáállásával segítette a telepítések problémamentes lebonyolítását, az e-Mobi Elektromobilitás Kft. további 7 helyen telepít töltőpontokat, melyeket várhatóan már az idén birtokba vehet a lakosság. A tervek szerint tehát az idei év végéig összesen 15 töltőpont lesz elérhető az autósok számára, ezt követően pedig még két helyszínen várható telepítés (a Mátyás király út 27. és az Amfiteátrumnál, a Szőlő utca 2-4. előtt), amint itt a műszaki feltételek is adottak lesznek.

Az alábbi térképen zölddel jelöltük azokat a töltőpontokat, amelyek már üzemelnek, kékkel pedig azokat, amelyek még telepítésre várnak.

Tekintse meg