Megpróbálták lemosni a festéket Bud Spencer graffitiportréjáról a színész rajongói

Épület bontás Budapest

Az arcképet, amelyet Carlo Pedersoli halála napján, tavaly júniusban fújt fel egy graffitiművész a III. kerületi Filatorigát HÉV-megállónál található legálfalra, csütörtök reggelre valaki feketére fújta. Aztán fehérrel azt a szöveget írta rá – utalva René Magritte egyik festményén található feliratra –, hogy “ez nem egy emlékfal”.

Az olasz színész néhán tisztelője még aznap oldószeres flakont ragadott, és megjelent a falnál, hogy megpróbálja eltávolítani a fekete festéket. A mentőakció nem sikerült tökéletesen, de a portré azért előbukkant a ráfújt réteg alól, mellé pedig egy jól ismert Bud Spencer–Terence Hill-moziból származó idézet parafrázisa került: “te mondd, hogy ez emlékfal, a te hangod mélyebb”.

Fotó forrása: index.hu
Fotó forrása: index.hu

Az egyik facebookos Bud Spencer rajongói csoportban arra a felvetésre, hogy nem lenne-e érdemes helyreállítani az eredeti graffitit, a lemosásban részt vett egyik rajongó azt írta: a fal már nagyon rossz állapotban van, lehámlóban a vakolat, ezért erre a felületre nem érdemes újra felfújni a portrét.

Forrás: index.hu