Vadászati világkiállítás – Ma rendezték a XXII. Szarvasbőgő Európa-bajnokság döntőjét

Épület bontás Budapest

Ma rendezték a XXII. Szarvasbőgő Európa-bajnokság döntőjét az “Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon – közölték a szervezők az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint délelőtt 11 órától kezdődött a Hungexpo D pavilonjában a XXII. Szarvasbőgő Európa-bajnokság döntője. A versenyt Bors Richárd, a világkiállítás szakmai igazgatója nyitotta meg, a díjakat pedig Kovács Zoltán kormánybiztos adta át.


    Ugyanitt 13.30-tól tacskó mesterkurzust, majd 14 órától jagd terrier és welsh terrier mesterkurzust tartottak.
    Szintén a D pavilonban, a Vadász talk show színpadán 15.30-tól Kemény Dénes, a világkiállítás nagykövete, válogatott vízilabdázó, háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány, állatorvos volt a vendég, akivel Kókai Márton, a Nimród Vadászújság szerkesztője beszélgetett.


    Ezt követően 16 órától a Tüskevár színpadi adaptációját mutaták be, 17 órától pedig Bársony Bálint és a Magyar Rhapsody Projekt szórakoztatta az érdeklődőket.
    Az A pavilon nagyszínpadán a World Conservation Forum részeként 13 órától Kovács Lázár séf tartott előadást a vadgasztronómiáról, a moderátor Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezető igazgatója volt.


    Ezután 14 órától Drexler Dóra, az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet ügyvezetője és Nobilis Ágoston, a Csoroszlya Farm biogazdaság vezetője angol nyelven tartott előadást az ökológiai gazdálkodásról.
    A beszélgetések sorát 16 órától Várkonyi Gábor autópiaci szakértő és Czikora Tamás csoportszintű mobilitás vezető A mobilitás jövője című előadása zárta, a moderátor Hortay Olivér, a Századvég Energia- és Klímapolitika Üzletágának vezetője.


    A Kincsem Parkban Solymász tematikus napot tartottak. Délelőtt 10.30-tól lovas-, agarász-, elöltöltő fegyveres-, solymász- és vadászíjász-bemutató várta a látogatókat.


   Az E pavilonban a záró napjához érkezik a vadászat, a horgászat és a természetjárás kedvelőit célzó FeHoVa PLUSZ kereskedelmi vásár, amit idén az “Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon rendeznek meg.