A szennyvíz és a koronavírus

Épület bontás Budapest

Naponta halljuk a rádióban, hogy így, megy úgy tudják, hogy a szennyvízben lévő vírusok elég pontos képet adnak a koronavírus fertőzöttségi adatokról.

De hogy is van ez?

A települések szennyvizének összetétele sok tekintetben a szennyvíztelep által ellátott lakosság egészségi állapotának lenyomata, hiszen tartalmaz minden olyan anyagot, kórokozót, ami a felhasználók szervezetéből széklettel, vizelettel ürül, esetleg fürdővízzel a csatornába juthat.

Szponzorált tartalom következik

Duguláselhárítás Budapest-Pest megye Eldugult? Hívjon azonnal! – +36 20 972 8007

  • A WC kefe nem elég
    by dugulaselharitas on 2022.02.15. at 16:54

    Ha azt veszed észre, hogy lefolyód eldugult, ne halogasd a megoldást: első körben magad is megpróbálkozhatsz a baj elhárításával. A házilag is elvégezhető duguláselhárítás alkalmával sok mindent bevethet az ember, azonban a makacs dugulások ellen már szűkösek a lehetőségek. Van, amikor elég a szifon leszerelése és átöblítése, de egy makacsabb szennyeződés már embert próbáló, olyankor … A WC kefe nem elég bővebben… → The post A WC kefe nem elég appeared first on Duguláselhárítás Budapest-Pest megye.

Ezt használják ki a szennyvíz alapú epidemiológiai vizsgálatok, amelyek a szennyvízre az ellátási terület lakosságának közösségi mintájaként tekintenek, és szennyvízből kimutatható kórokozók, anyagcseretermékek, illetve egyéb anyagok előfordulása, időben és térben változó mennyisége alapján vonnak le következtetéseket.

Ha érdekel a téma kattints erre a hivatkozásra

Kutatasi jelentes – szennyvizvizsgalatok.pdf