Csak a már korábban engedélyezett fákat vágják ki a Szentendrei úton!

Épület bontás Budapest

Bús Balázs polgármester megbeszéléseket folytatott a BKK illetékes szakemberivel a Szentendrei úton történő útépítés miatt tervezett 62 db fa kivágásának felülvizsgálata ügyében. Ennek köszönhetően mindösszesen a korábban engedélyezett 25 fa kivágására kerül sor az útépítéshez kapcsolódóan.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az index.hu hírportálon értesült arról, hogy a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. által végzendő Szentendrei úti útfelújítás kapcsán jóval több fa kivágást tervezi, mint amelyre engedély van.

Bús Balázs polgármester ezért egyeztetést folytatott a fák védelme érdekében. A megállapodás szerint, csak azokat a fákat vágják ki, amelyek az útépítés miatt szükségesek és a kivitelező rendelkezik az engedélyekkel. Ez 25 fát érint a területen, illetve további egy fa esetében, amely magánterületen van, alakító metszés végzése is elegendőnek bizonyul. A BKK pedig vállalta, hogy azokról a fákról, amelyek nem rendelkeznek engedéllyel, aktuális állapotfelmérést végeztet a Főkert Nonprofit Zrt. szakembereivel.

A polgármester bízik abban, hogy a megállapodás környékbeliek megnyugtatására szolgál.