“A Békásmegyeri Vásárcsarnok megvalósítása volt a legfontosabb”

Épület bontás Budapest

A 15. számú választókerület önkormányzati képviselője, emellett alpolgármesterként a vagyonkezeléssel, a közterületek használatával, hasznosításával kapcsolatos ügyek irányítója, valamint a városfejlesztési bizottság tevékenységét felügyeli dr. Pappné dr. Nagy Judit (Fidesz-KDNP).

Körzetének nagyobb részébe Békásmegyer Duna felőli része tartozik, illetve a Pünkösdfürdő utcától északra eső családi házas övezet egy része.

Az alábbiakban a képviselőnő körzetében megvalósult beruházásokról kérdezte a képviselőnőt Óbuda Újság.

Jelentős kormányzati és önkormányzati forrásból megvalósult beruházás az Óbudai Meseerdő Óvoda Szivárvány Tagóvoda (Szél utca) teljes körű energetikai korszerűsítése. Örömömre szolgált továbbá, hogy a Derűs Alkony Gondozóház felújítására, szebbé tételére is lehetőség nyílt, döntően önkormányzati forrásból, a lakók és a gondozók nagy megelégedésére. Ugyancsak a jelentősebb és a már megvalósult beruházások között említhetjük a Zipernowsky sétány felújítását, amely beruházás keretében a közterület teljes egészében megújult, azaz díszburkolatot kapott, a terület komplett növényesítése mellett utcabútorok kihelyezése, szökőkút építése révén valósult meg a fejlesztés.

A Békásmegyeri vásárcsarnok és a II. ütemben a közösségi tér kialakítása a legnagyobb álmok egyike, amely már részben megvalósult és nincs akadálya a projekt teljes és sikeres befejezésnek. Ez a fejlesztés mindannyiunk szerint jelentős előrelépést jelent a békásmegyeriek életében. E nagy beruházás mellett jó néhány „kisebb volumenű”, ugyanakkor a lakosság életminőségét jelentős mértékben javító fejlesztések is megvalósultak. Ezek sorából kiemelném az 1848-as Czetz János emlékpark kialakítását, amely közel 200 millió forintos kormányzati támogatás révén jön létre, és idén ősszel vehetik birtokba a környéken élők. A gyönyörűen megújuló park igazi közösségi térként funkcionálhat majd, a Lékai János bíboros téren, a templom szomszédságában.

A teljes riportot elolvashatod itt