Az egész a III. kerületben kezdődött

Épület bontás Budapest

Kilószámra foglaltak le különböző drogokat, felszámoltak egy labort, és 12 embert gyanúsítottak meg kereskedelemmel, illetve birtoklással.

A nagyszabású akció egy átlagosnak induló közúti járműellenőrzésből nőtte ki magát. Igaz, a békásmegyeri kontroll során sem az izzókészlet hiánya miatt kértek a járőrök szakmai erősítést a helyszínre.

– A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a III. kerületben egy osztrák rendszámú Mitsubishi vezetőjét és utasát igazoltatták február 13-án este – tájékoztatott András Tamás alezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője. – G. Szilviánál (30) és K. Dánielnél (28) 10 gramm droggyanús növényi származékot találtak, ezért hívták a BRFK kábítószer-ellenes szakembereit. Az autó alapos átvizsgálásakor további 639 gramm gyanús anyagot találtak, míg a pár otthonában tartott házkutatáson kokain, LSD és kábítószer-terjesztéshez használatos eszközök kerültek elő. A lefoglalt anyagok elemzése után felmerült a gyanú, hogy a fővárosi párosnak köze lehet egy Gödöllő környéki terjesztőhálózathoz. Tavaly nyáron egy nagyszabású akcióban Gödöllőn, Kistarcsán és Kerepesen tucatnyi, drogterjesztésben érintett embert fogott el a PMRFK. Kollégáim október óta további felderítést végeztek a térségben, újból átvilágítva a rajtaütés oldalágán látókörbe került csoportot.

A békásmegyeri autó-ellenőrzés után másfél tucat emberre szűkítették a kutatást. G. Szilvia (30) és K. Dániel ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének magalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a bíróság február 15-én letartóztatta őket.

További részletek a police.hu oldalán