Békásmegyeri piac közösségi terének fejlesztése

Forrás

Rövidesen megkezdődik a békásmegyeri piac közösségi terének építése

A Market által kivitelezett csarnok jövő hónapban nyitja meg kapuit, így indulhat a beruházás második üteme, mely egy évig tart majd.

A tervek szerint áprilisban megnyílik a békásmegyeri piac új csarnoképülete és az ahhoz tartozó mélygarázs – mondta el Bús Balázs, a III. kerület polgármestere. Az Óbuda Építész Stúdió Kft. tervei alapján a Market Építő Zrt. által kivitelezett épület használatbavételi engedélyezése folyamatban van. A megvalósítás aktuális állásáról legutóbb év elején számoltunk be.Az új csarnok megnyitása után kezdődik meg a régi épület bontása. A helyén a projekt második ütemében közösségi tér és üzlethelyiségek létesülnek majd. A 7,9 milliárd forintos projekt – melyhez a kormány összesen 6,3 milliárd forint támogatást biztosított – 2020 elején zárul.

 

Forrás: Magyar Építők

A föld alá süllyesztenék a HÉV-et

A kerületi fejlesztéseket ismertetve Puskás Péter fejlesztésekért felelős alpolgármester elmondta, hogy az Egészséges Budapest Program keretében két járóbeteg-szakrendelőt újítanak fel, illetve a Tüdőgondozót átköltöztetik Békásmegyerre a felújított épületbe. Uniós forrásból szociális városrehabilitációs fejlesztés folyik Békásmegyeren 2021 szeptemberére tervezett befejezéssel, zajlik a 10 ezer új fa ültetését célzó, 2027-ig tartó program, valamint 60 millió forint szerepel az idei költségvetésben egy Békásmegyeren létrehozandó futókörre.

Bús Balázs Óbuda egyik legnagyobb problémájának a közlekedési anomáliákat nevezte, példaként a szentendrei HÉV-et említve, mely négy-öt szintbeli kereszteződésben akadályozza az átmenő forgalmat. Úgy véli, hosszú távon a HÉV-et le kellene süllyeszteni a föld alá, felette biciklis sztrádát hozva létre, fejlesztve a Dunakanyar és Szentendre kerékpáros közlekedését és turizmusát is.

A polgármester szintén szorgalmazza az M0-s autóút 10-es és 11-es út közötti szakaszának minél előbbi megvalósítását, mert azzal a fővárosból ki lehetne szorítani a teherforgalmat. A P+R parkolókról szólva elmondta, bár történt előrelépés, továbbra is szükség van a város határában ezek építésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .