Az MSZP is beszáll a gát ügybe

Épület bontás Budapest

Lassan  pártpolitikai kérdés lesz a Római-partra tervezett mobilgát ügye. Az MSZP Horvát Csaba a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében hirdette meg ellenállását Tarlóssal szemben.

Gátat szabunk Tarlós mobilgátjának címmel írt állsásfoglalást

“A Kúria kedden – a Fővárosi Választási Bizottságnak ellentmondva – hitelesítette a római-parti mobilgátról szóló népszavazási kérdést, így elhárult a legnagyobb akadály az elől, hogy a budapestiek döntsenek Római-part védelméről.

A népszavazáson a budapestiek megerősíthetik, hogy nem kérnek Tarlós István természetromboló, kétes minőségű terveiből, amellyel a főpolgármester végképp egyedül maradt: a part menti védművet a helyiek több mint 70 százaléka elutasítja, és nem támogatják azt a független szakértők, a civilek és immár a III. kerületi önkormányzat sem.

A budapestiek most arra kaptak lehetőséget, hogy eldöntsék: a főváros egyik utolsó természetközeli állapotban lévő partszakaszát és az itteni szabadidősport-létesítményeket akarják megvédeni, vagy Orbán Viktor barátjának, Garancsi Istvánnak a tervezett lakóparkjára szavaznak.

Mi, budapesti szocialisták mindent megteszünk annak érdekében, hogy a népszavazási kezdeményezés sikeres legyen, és végleg eltántorítsuk Tarlós Istvánt és a fideszes érdekeket kiszolgáló városvezetést a Budapest számára káros, természetromboló és kockázatos terveiktől.”

Felfogásomban az MSZP-t továbbra is fenntartással fogadom, hiszen mint a fenti közlemény is mutatja, nincs önálló gondolatuk, sem vezetőjük.