Visszaadják a sztrájkban résztvevő óvodai dolgozók bérét a kerületben

Az Óbudai önkormányzat 2022.10.27-én megtartotta rendes képviselő-testületi ülését. Többek között döntöttek arról, hogy idén 15 ezer forint karácsonyi segélyt kaphassanak a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak.

Óbuda-Békásmegyer Képviselő-testülete október 27-i ülésén döntött az egyes helyi adókról szóló rendelet módosításáról. A helyi adók változása továbbra is megtartja a magánszemélyek részére biztosított széleskörű kedvezményeket, ugyanakkor növeli az üzletközpontok és a befektetési célú ingatlanok adóterheit.

Módosításra került a motoros vízi járműveket terhelő települési adó is, amely módosítás célja, hogy az önkormányzati hatáskörbe tartozó szociális ellátások finanszírozásához a luxus jellegű vagyontárgyak adómértékének emelése is hozzájáruljon. Emellett a motoros vízi sporteszközök, mint például a jetski, jetbike a felső adósávba kerülnek besorolásra, így ezek a legmagasabb adótétellel fognak adózni. A Magyar Nemzeti Bank az év eleji 2,4 százalékról több lépcsőben 13 százalékra emelte az irányadó alapkamatot, amellyel az Önkormányzat 2012., 2014., és 2016. években felvett hitelek és kibocsátott kötvények utáni éves kamattörlesztése, a 2022. évre eredetileg tervezett 141 millió forintról 2023-ra 269 százalékkal 380 millió forintra emelkedik.

Kerületbe számos új polgár költözik, ezért döntöttek is arról, hogy minden beköltözőt alapvető tájékoztatással látnak el a harmadik kerületben lévő alapvető közcélú információkról.

Ismét döntést hoztak arról, hogy a kerületi önkormányzat fenntartásában működő óvodákban dolgozó közalkalmazottak pedagógussztrájk miatt kieső béreket megtérítik. Sajnos, a kerülettől elvett iskolák tekintetében ilyen döntésre nincs módjuk állt a közleményben.

Továbbá folytatják programunkat, amely a kerületi diákok ECDL vizsgadíját megtérítik és továbbra is támogatják az önkormányzat fenntartásában működő óvodák pedagógusai számára, hogy akkreditált tanfolyam keretében ingyenes informatikai képzésben vehessenek részt.

A III. kerületi Önkormányzat 15 ezer forint karácsonyi segélyt ad a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak számára, de idén is folytatják a fenyőfaosztást, valamint az iskolákat is ellátják fenyőfákkal.

Döntöttek a kerületi óvodák energetikai korszerűsítéséről is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .