Tovább zöldül Óbuda-Békásmegyer – Újabb fatelepítések a kerületben

Épület bontás Budapest

Óbuda-Békásmegyer Főkertészének tájékoztatása szerint előre láthatólag február közepéig újabb 61 fával bővül a kerület faállománya. Az ültetésekről a környéken élők már augusztus elején tájékoztatást kaptak, véleményüket augusztus közepéig írhatták meg.

A 61 új fa az Óbudai lakótelepet és belső-Óbudát fogja díszíteni. Az ültetés időjárástól függően február 15-ig megtörténik. A fák kiválasztása a már megszokott szempontok szerint történt, vagyis hogy azok jelentős lombkoronát nevelők és nagy levelűek, valamint a Kárpát-medencében őshonosak legyenek, gazdag virágpor- és nektártermelésükkel, illetve húsos, lédús terméseikkel pedig a városi élővilágot táplálják.

Ebben az ütemben hegyi juhar, korai juhar, ezüst hárs, zselnicemeggy, madárberkenye, vadkörte és mezei juhar ültetése által szépül tovább a kerület.

A telepítés során a fák a Szél utca 17-19-21. közelébe, a Raktár utca és a Kerék utca felé, a Vihar utca, Raktár utca és Szél utca közötti parkolóba és zöld sávokba, a Vihar utca, Veder utca és Szél utca közötti parkba, és a Vihar utca, Szellő utca, Ipar utca és Szél utca közötti parkba kerülnek. Belső-Óbudán pedig a Kiskorona utca 2-14. szám elé.

Faültetésekkel, fenntarthatósággal és zöld ügyekkel kapcsolatban további hasznos információkat talál Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Zöld Irodájának oldalán.