Budapesti Őszi Fesztivál – Performansz hegedűre, csellóra és koponyára

EP33Haydn – Performansz hegedűre, csellóra és koponyára címmel különleges előadás látható október 7-én és 8-án a Márai Sándor Kulturális Központban a Budapesti Őszi Fesztivál keretében.

Esterházy Péter 33 változat Haydn-koponyára című drámájának szövegtöredékeit az Örkény Színház művészei adják elő a Los Angeles-i Viano String Quartet zenei közreműködésével. A produkció az Esterházy Magyarország Alapítvány és a Budapesti Őszi Fesztivál közös előadása.     

Az Örkény Színház októberben tűzi műsorára Esterházy Péter Harminchárom változat Haydn-koponyára című darabját. Az Esterházy család kulturális örökségét gondozó Esterházy Magyarország Alapítvány munkatársai úgy érezték, fontos, hogy ezt a művet egy új, egyedi feldolgozásban, Kovács D. Dániel rendezésében a Budapesti Őszi Fesztivál széles közönsége is megismerhesse – közölte az Esterházy Magyarország Alapítvány az MTI-vel.     

Az előadáson Csákányi Eszter, Znamenák István, Borsi-Balogh Máté és a bábművészek játéka mellett a Los Angeles-i Viano String Quartet is kiemelt szerepet kap. A zenészek európai turnéjuk egyik állomásáról utaznak át Budapestre, hogy virtuóz zenéjükkel egy újabb réteggel gazdagítsák a színházi eseményt, amelyben a szereplők között még egy Esterházy Robot is felbukkan.     A performansz kiegészítéseként élő fényinstalláció is lesz: a Haydntrip címet viselő produkciót az ArtTrip audiovizuális alkotóközösség varázsolja a helyszínre.