Nyit az Óbudai Platán Könyvtár és Ezüsthegyi Könyvtára

2021. május 11-én, kedden nyitja belső tereit az Óbudai Platán Könyvtár és Ezüsthegyi Könyvtára. Az olvasók érvényes védettségi igazolvánnyal újra igénybe vehetik a könyvtárak beltéri szolgáltatásait, szabadon válogathatnak a könyvespolcokról.

Az érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a felügyeletük alá tartozó kiskorúak május 11-től a könyvtár épületébe belépve szabadon válogathatnak a könyvespolcokról, és vehetik igénybe a könyvtár szolgáltatásait. A 18 év alattiak önállóan a könyvtárat csak akkor látogathatják, ha saját védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. A könyvtárba való belépéskor kötelező bemutatni a védettségi igazolványt és a személyazonosságot is igazolni kell. A könyvtár az adatokat nem rögzíti.

Szponzorált tartalom

Válogatás a megveszLAK legfrissebb III. kerületi ingatlan hirdetéseiből

  • Eladó ház Budapest III. kerület, 220 000 000 HUF
    on 2024.03.19. at 04:34

    Gyönyörű otthon, gyönyörű helyen!!!Megvételre kínálok Budapesten a III. kerületben, Testvérhegyen, 1042 nm-estelken egy 200+40 nm-es, két épületből álló, délkeleti fekvésű, tégla építésű családi házat.A főépület kétszintes, négy szobával, gyönyörű kilátással és egy 60 nm-es terass…

A kölcsönzés mellett védettségi igazolvánnyal lehetőség van a könyvtárak épületében a helyben olvasásra, a számítógép-, Wifi-használatra, a zöldszolgáltatások igénybevételére és a kerthasználatra is. Azaz a Platán Könyvtárban újra lehet pingpongozni, óriás rajztáblán kreatívan alkotni, szabadtéren olvasni. Az Ezüsthegyi Könyvtárban újraindul a magkönyvtár, a mintakert, fűszerkert program és bemutatkozik a növényadoptáló pont is. A reprográfiai szolgáltatások (fénymásolás, nyomtatás, szkennelés) átmenetileg mindkét intézményben szünetelnek.

A könyvtár használata közben a továbbiakban is fontos a járványügyi óvintézkedések betartása: az intézmény területén kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk folyamatos viselése, belépéskor kérik a kézfertőtlenítést és a közös használatú épületrészek, helyiségek használata során a 1,5 méteres védőtávolság betartását (kivéve családtagok, egy háztartásban élők).

A védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők a könyvcsomag-szolgáltatás kertében vehetik igénybe a kölcsönzési szolgáltatást.  Az olvasók a már megszokott módon, a könyvtár honlapján keresztül elérhető online katalógusban kiválaszthatják a kölcsönözni kívánt könyveket, folyóiratokat, hangoskönyvet, DVD-ket, és ott előjegyezhetik, igényelhetik azokat. Emellett lehetőség van e-mailen, illetve telefonon keresztül igénylést küldeni könyvcsomag összeállítására. A csomagpontnál a korábban kölcsönzött dokumentumok is visszahozhatóak, leadhatóak. A várakozás ideje alatt itt is kötelező a maszk használata és az egészségügyi előírások szerinti 1,5 méter távolság betartása.

A könyvcsomag-szolgáltatás és a könyvtárlátogatás ugyanabban a nyitvatartási időben vehető igénybe.

Beiratkozásra, hosszabbításra, előjegyzésre, foglalásra továbbra is mindenkinek lehetősége van. A könyvtárban a készpénzforgalom jelenleg szünetel, ezért a beiratkozási díj kiegyenlítésére az online fizetési forma javasolt vagy halasztás kérhető.

A korábbi tartozások rendezésére, dokumentumok visszahozatalára a könyvtár 2021. június 11-ig türelmi időt biztosít, ez idő alatt tartozás nem keletkezik.

Óbudai Platán Könyvtár

1031 Budapest, Arató Emil tér 1. (bejárat a Kadosa utcáról)

ÚJ NYITVATARTÁS: hétfő: zárva, kedd: 12–19 h, szerda: 9–15 h, csütörtök: 9–15 h, péntek: 12–19 h, szombat: zárva

Tel.: +36 1 439 0936 (hívható nyitvatartási időben)

E-mail: platan@kszki.obuda.hu

Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtára

1038 Budapest, Ezüsthegy u. 16. (bejárat a Rózsadomb utcáról)

NYITVATARTÁS: hétfő: zárva, kedd: 9–14 h, szerda: 11–19 h, csütörtök: 9–14 h, péntek 11–19 h, szombat: zárva

Tel.: +36 1 454 0826 (hívható nyitvatartási időben)

E-mail: platanf@kszki.obuda.hu