Dr. Kincses Gyula Óbudán

A kéthavonta megrendezett esemény február 5-i találkozóján a Magyar Orvosi Kamara tavaly megválasztott elnöke, Dr. Kincses Gyula tartott előadást.

A Szent Margit Rendelőintézet 15 éve működteti nagy sikerrel az Óbudai Orvosklubot azzal a céllal, hogy  platformot biztosítsanak a tudományos eszmecserére, az érdeklődők előadásokat hallgathassanak meg, polémiát folytathassanak az ágazatot érintő  kérdésekről a tudományos és világnézeti pluralitás elve alapján.

“Az új kamarai vezetés tervei – Óbuda egészségügyének jövője” témával meghirdetett programra a helyszínt biztosító Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény nagyterme megtelt érdeklődőkkel. Az eseményen részt vett dr. Kiss László polgármester is, aki hangsúlyozta, mennyire fontosnak tartja az Óbudai Orvos Klub, mint szakmai fórum működését. Beszédében kiemelte az egészségtudatosság jelentőségét, ezen belül is a  lakossági szűrőprogramok – mint például az “Egészségkörút Óbudán” program fontosságát.

Az Óbudai Orvosklub örökös tiszteletbeli elnöke prof. Dr. Pintér Endre összefoglaló körképet adott az orvostársadalom változásáról a közelmúlttól napjainkig. A  találkozó Dr. Kincses Gyulának, a Magyar Orvosi Kamara új elnökének előadásával folytatódott. Az új elnök többek között arról beszélt, hogy a Magyar Orvosi Kamara frissen megválasztott vezetése aktív és kezdeményező szerepet kíván játszani az egészségügy működésének megváltoztatásában. Ahogy az elnök fogalmazott: “Nem érünk rá arra várni, hogy jön egy jó miniszter vagy egy okos államtitkár, és egy csapásra megold mindent”.

Hangsúlyozta azt is, hogy az új vezetés átlátható és a tagság által ellenőrizhető kamarai működést akar, melynek fontos eleme az aktív párbeszéd az orvostársadalommal. A Szent Margit Rendelőintézet ügyvezető igazgatója, Dr. Budai András és Dr. Szentes Tamás, a Szent Margit Kórház főigazgatója intézményeik jelenéről és jövőjéről tartottak rövid beszámolót. Az előadások kötetlen beszélgetéssel zárultak.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .