ITM: országos ügyelet- és gyógyszertárkereső hozza közelebb a segítséget

Elindult a napokban az országos ügyelet- és gyógyszertárkereső holnap, amely kisebb háztartási balesetek vagy otthoni rosszullét esetén nyújt útbaigazítást – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a surgossegi.info oldalon elérhető gyors és egyszerű tájékozódást szolgáló felület egyszerre segíti a betegek mielőbbi ellátását, és tehermentesíti az egészségügyi dolgozókat azzal, hogy váratlan egészségügyi gondok, kisebb balesetből adódó problémák kezeléséhez nyújt hasznos információkat.
A könnyen átlátható, felhasználóbarát honlap a legközelebbi intézmény mutatásával, a várakozási idők csökkentésével gördülékenyebbé teheti a járóbetegek ügyeleti ellátását – írták.
Kiemelték, hogy a honlap fejlesztését 10 millió forinttal támogatta a minisztérium.

Németh Franciska: Ápoló vagyok, nem tévésztár

Híres sorozatsztárból lett ápolónő Németh Franciska. Nemrég szült, készül a mesterdiplomájára, eközben két weboldalt üzemeltet. Eszelős tempót diktál, kész csoda, hogy utolértük. Interjú.

nlc.hu



Ismertették: a tárca és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) kiemelt szakpolitikai támogatással, jelentős pályázati forrással ösztönzi a magyar startupok fellendítését. Ahogy korábban például a digitális sorban állást lehetővé tevő fejlesztéshez, ezúttal is egy újabb okos kezdeményezés valóra váltásához járultak hozzá. Az ügyelet- és gyógyszertárkereső oldallal mindennapos gyakorlaton alapuló, hiánypótló megoldás született – írták.
Tudatták, hogy Németh Franciska, a honlap ötletgazdája és elindítója ápolóként dolgozik egy budapesti kórház gyermeksebészeti és traumatológiai osztályán, és ügyeletes munkanapjain szembesült azzal, hogy a szülők sokszor csak több felesleges kitérő után találják meg a megfelelő szakorvost, intézményt. Az ápolóban tehát kórházi munkája, tapasztalatai nyomán merült fel a páciensek és egészségügyi dolgozók életét megkönnyítő weboldal gondolata – tették hozzá.
Budapesten és Pest megyében a megfelelő tudással, eszközökkel rendelkező ügyeletre már elirányít a gyermeksos.hu – idézték az ötletgazdát, hozzáfűzve: az újabb felület a felnőtt betegek hatékony ellátását segítheti országszerte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .