Ismét változtatási tilalom a Főtáv óbudai telephelyén

Épület bontás Budapest

Bús Balázs polgármester kezdeményezésére ismételten változtatási tilalom lép életbe a FŐTÁV Észak-Budai telephelyére annak érdekében, hogy a társaság által ide tervezett biomassza-erőmű ne épülhessen meg.

Az erről szóló előterjesztést egyhangúan megszavazták a testület tagjai, beleértve az ellenzéki képviselőket is, jóllehet a baloldali pártok korábban létrehoztak egy rágalmazó állításokat tartalmazó weboldalt, amely a projektet a polgármester szándékaként állítja be, és hamis állításokat fogalmaz meg Bús Balázs személyére vonatkozóan.

A képviselőtestület ülésén Kiss László szocialista képviselő és polgármester-aspiráns az említett weboldal Bús Balázs polgármesterre vonatkozó állításait megerősíteni már nem volt hajlandó, az ezt firtató kérdésre hallgatással felelt.

A változtatási tilalommal és Óbuda-Békásmegyer Építési Szabályzatának módosításával a Bús Balázs vezette önkormányzat a kerületi lakosok érdekeit védi, mert szigorú feltételhez köt minden olyan új beruházást a területen, mely új technológiai létesítmény kialakításával, vagy a jelenlegi fűtőmű esetleges kapacitását növelő fejlesztésével kapcsolatos.

Ismeretes, hogy a FŐTÁV műszaki, fejlesztési és karbantartó igazgatója az a Péterfy Attila, aki jelenleg a pécsi baloldal polgármesterjelöltje, és akit a mecseki erdő fáinak elégetése miatt tett felelőssé a sajtó.

obuda.hu