A békásmegyeri Heltai Jenő téri piac

Épület bontás Budapest

A magyar gazdaság teljesítménye ma már nemcsak a makrogazdasági adatokban mutatkozik meg, a kormány egyre nagyobb mértékben tud hozzájárulni az önkormányzati beruházásokhoz, a családok megerősítéséhez és a vállalkozások fejlődéséhez is – hangsúlyozta Varga Mihály a békásmegyeri piac új csarnoképületének átadásakor.

A kormány 6,3 milliárd forintos támogatásával elkészült piacrészt a pénzügyminiszter Tarlós István főpolgármesterrel és Bús Balázs III. kerületi polgármesterrel mutatta be a sajtó képviselőinek.

Varga Mihály kifejtette: a nálunk működő külföldi vállalatok véleménye, a nagy hitelminősítők döntései és a nemzetközi szervezetek értékelései is megerősítik, hogy az elmúlt évek gazdaságpolitikája helyes volt, Magyarország piaci megítélése folyamatosan javul, és egyre több forrás jut a családok és a helyi közösségek megerősítésére.

 

Fotó: PM

A III. kerület országgyűlési képviselője szerint a folyamatos, az emberek számára is érzékelhető fejlődéshez nemcsak a gazdasági eredmények, hanem a kormány, az önkormányzatok, az egyházi és egyéb szervezetek hatékony együttműködése is hozzájárult. Mint fogalmazott: Óbuda-Békásmegyer önkormányzata az itt élőkkel közösen elérte, hogy a főváros III. kerülete az egyik leggyorsabban fejlődő területe legyen Magyarországnak.

 

PM fotó

 

A békásmegyeri Heltai Jenő téri piac és környezete a kormány, a főváros és az önkormányzat összefogásával újul meg. A piacberuházás tervezett költsége 7,9 milliárd forint. A fejlesztés a piac folyamatos működése érdekében két ütemben valósul meg: most az új csarnokot adták át, ahol 51 üzlethelyiségben kezdődik meg az árusítás, emellett készült egy 188 férőhelyes mélygarázs, illetve egyéb kiszolgáló helyiségek is. A beruházás a régi csarnoképület bontásával folytatódik, helyén újabb üzletek és közösségi tér jön létre.

(Pénzügyminisztérium)