Befejezték a nyomozást az óbudai rendőrök

Épület bontás Budapest

Befejezték a nyomozást az óbudai rendőrök annak a házaspárnak az ügyében, akik tavaly több sértettől is loptak a Sziget Fesztiválon.

A rendezvényen önkéntesként dolgozó egyik diák tett feljelentést 2017. augusztus 16-án, hogy a táskájából hiányzik a pénze.  A rendőrök a bejelentést követően még aznap igazoltatták és átvizsgálták a lopás időpontjában a Sziget Fesztiválon dolgozók táskáit.  Egy takarítóként dolgozó házaspár táskájából olyan műszaki cikkek kerültek elő, amelyek eltűnése miatt egy a Sziget Fesztiválon tartózkodó ausztrál férfi is feljelentést tett korábban a rendőrségen.

A rendőrök átvizsgálták a 33 éves nő és a 36 éves férfi ruházatát, és a tiszaeszlári házaspárnál külföldi állampolgárok nevére kiállított bankkártyákat, ékszereket, órákat és nagy mennyiségű valutát találtak négyszázezer forint értékben.

A lopás bűntett miatt indított ügyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága a napokban befejezte és a keletkezett ügyiratot vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.