15 milliós fogás Óbudán

Több mint 15 millió forint értékű kábítószert foglaltak le egy 38 éves budapesti férfi III. kerületi lakásában. 

A kerületi nyomozók csütörtök este fogták el a férfit, akinek a lakásában 3,7 kilogramm marihuánát, 140 gramm növényi maradványt, két ecstasytablettát és egy LSD-bélyeget foglaltak le. A házban a drog porciózásához, csomagolásához szükséges eszközöket és kábítószergyanús anyagmaradvánnyal szennyezett digitális mérlegeket is találtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitányság nyomozóinak olyan információ jutott a tudomására, miszerint a III. kerületi Királyok útján lévő egyik házban az ott lakó férfi kábítószerrel kereskedik. A kerületi nyomozók 2020. szeptember 3-án az esti órákban az adott címre kimentek és az ott lakó 38 éves férfit elfogták. A rendőrök a férfi lakásában kutatást tartottak, ahol kábítószerek porciózásához, adagolásához, csomagolásához szükséges eszközöket, valamint kábítószergyanús anyagmaradvánnyal szennyezett digitális mérlegeket találtak.

 

Szponzorált tartalom

„Vállaljuk lakások és családi házak vegyszeres nanotechnológiás fertőtlenítését pénztárcabarát árakon, szakképzett, segítőkész nagy gyakorlattal rendelkező munkatársaink állnak rendelkezésedre. Amennyiben félsz a vírusoktól, baktériumoktól, válaszd vegyszeres nanotechnológiás fertőtlenítési eljárásunkat.”

A kutatás során a nyomozók a kábítószergyanús anyagok mellett – a több éve semmilyen legális jövedelemmel nem rendelkező férfitől – lefoglaltak még több mint 500 ezer forintot is.

A BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói Sz.Vilmost kábítószer kereskedelem bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A házban tartózkodó T. László Sándort, és T. László Zsoltot a nyomozók szintén előállították, és a mintavételt követően – amely pozitív eredményt mutatott –kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak velük szemben. A két férfi szabadlábon védekezik.

A lefoglalt – feltehetően kábítószernek minősülő anyagok – feketepiaci értéke az előzetes becslések alapján meghaladja a tizenötmillió forintot.