Maszkot és gumikesztyűt kapnak a háziorvosok

Épület bontás Budapest

Maszkot és gumikesztyűt kapnak a háziorvosok. Együttműködés Óbuda-Békásmegyer Diákönkormányzatával a hatékonyabb kommunikáció érdekében. Az ÓRFK textilmaszkok gyártásába kezdett. Szorgalmazzuk a tesztek számának növelését.

Fontos számunkra a háziorvosok tevékenysége, ezért a III. kerületi önkormányzat a háziorvosokat, velük való egyeztetést követően, 6150 maszkkal és 6150 pár kesztyűvel látta el. Hasonlóan segítséget kap a felnőtt háziorvosi ügyelet is.

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ munkatársai textilmaszkok készítését vállalják, amelyet az idős polgáraink ellátásában hasznosítunk.

Együttműködést alakítottunk ki Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzatával, hogy minél hatékonyabban buzdítsunk mindenkit a közösségi szabályok betartására.

Szorgalmazzuk, hogy minél hamarabb legyen lehetőség a tesztek számának növelésére. Szeretnénk elérni az egészségügyi-, a szociális- és az idősügyi ellátásban dolgozók rendszeres tesztelését. Ha szükséges, erre önkormányzati forrásokat is biztosítunk.

A III. kerületben új szociális támogatási formaként kérelmezhető a veszélyhelyzeti bérleti díj támogatás és a vészhelyzeti krízistámogatás. Mindkét támogatási formát a járványhelyzet miatt munkájukat elveszítő vagy fizetésüket meg nem kapó III. kerületiek kérelmezhetik, akiknek a háztartásában az egy főre eső havi jövedelem az öregségi minimálnyugdíj 250, illetve 200%-át nem haladja meg. A vészhelyzeti krízistámogatást évente egyszer, maximum 120 ezer Ft-ig lehet kérelmezni. Ezekről az ellátási formáról bővebben a +36 1 437 8501-as számon, vagy a postabonto@obuda.hu címen érdeklődhetnek‼️‼️‼️

Amennyiben nem él környezetükben olyan ismerős, családtag akire számíthatnak, aki segítséget tud nyújtani kérem, hogy jelentkezzenek az alábbi elérhetőségeken és az Önkormányzat munkatársai felveszik Önökkel a kapcsolatot:
e-mail: koronavirus@obuda.hu
telefon : 06 80 204-777

Büntetésre számíthatnak azok, akik a lezárt területekre önkényesen behatolnak! Kérjük tartsák be a korlátozó rendelkezéseket!

Jelenleg hatósági karanténban 48 személy van.

Intézkedéseinkről rendszeresen tájékoztatunk hírlevelünkben, amelyre https://tinyurl.hu/cJfX/ oldalon feliratkozhat.

A III. kerület határozatlan ideig bezárja bölcsődéit és óvodáit. Március 30 és április 4. csak ügyeleti ellátást szervezünk a kijelölt intézményekben.
Kérjük, hogy csak nagyon indokolt esetben válasszák az ügyeleti elhelyezést a gyermekük számára. Étkeztetést azok a gyermekek kapnak, akik ügyeletben vannak, illetve akik szociális étkeztetésre jogosultak, és igénylik az ellátást.
Az étkezési igényeket kérjük az alábbi elérhetőségeken jelezzék:
Telefonszám: +3614378801 vagy +3614378914
E-mail: gedeonne.s.edit@obuda.hu magyarne.annamaria@obuda.hu

Az Észak-Budapesti Tankerületi Központ tájékoztatása szerint a 2020. 03.30.-04.03. közötti héten a Pais Dezső Általános Iskola (1038 Budapest, Pais Dezső u. 1-3.) látja el az ügyeleti feladatokat. Azok a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő iskolás gyermekek, akik ebédigénylését a szülők március 26-án 16 óráig leadják, szintén itt vehetik majd át az előrecsomagolt ebédet, naponta 10 óra 30 perc és 12 óra között.

Ügyeletes Óvodák:
• Óbudai Mesevilág Óvoda Vízi Tagóvoda (1039 Bp. Víziorgona u.2.)
• Óbudai Meseerdő Óvoda Szivárvány Tagóvoda (1035 Bp. Szél u. 23-25.)

A bölcsődék ügyeleti rendje változatlan marad :
Szél Bölcsőde: https://obudaibolcsodek.hu/szel-bolcsode/
Víziorgona Bölcsőde: https://obudaibolcsodek.hu/viziorgona-1-bolcsode/

Megváltoztattuk a kerület ügyfélszolgálati rendjét. Kérjük, hogy csak az jöjjön személyesen ügyfélfogadásra a hivatalba, akinek halaszthatatlan dolga van. Céges ügyfeleinket kérjük, hogy ügyeiket online rendszeren keresztül intézzék. Amennyiben bővebb információra kíváncsi kérjük és javasoljuk, hogy telefonon keressék ügyfélszolgálatunkat: +3614378501-es számon.

Kijárási korlátozást vezetett be a kormány március 28-tól április 11-ig. Ez idő alatt a lakóhelyét mindenki csak a munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatja el.

Az élelmiszerboltok, gyógyszertárak, drogériák nyitva tartanak.

A 65 év felettiek csak 9 és 12 óra között látogathatják az üzleteket, ebben az időben rajtuk kívül más nem léphet az üzletekbe.

Egészségügyi sétára a 1,5 m szociális távolság betartásával van lehetőség.

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk szeretteinkre!