Takaros óvodák Óbudán

Épület bontás Budapest

Az összes kerületi óvoda részt vett a „Takarítsuk ki Óbudát!” programban, melynek célja az volt, hogy szülőkkel, önkéntesekkel közös összefogásban összegyűjtsék az őszi lombhullás idején keletkező nagy mennyiségű zöldhulladékot és megtisztítsák az óvodák környékét a szeméttől. A környezettudatos viselkedés elsajátítása minden óvoda programjának része, a szülők bevonásával pedig a kerti munkálatoknak igazi közösségformáló ereje van.

Az óvodák többségében a kertrendezés, szemétgyűjtés zajlott, de volt, ahol plusz feladatok elvégzésére is jutott idő.

Az Óbudai Vackor Óvodában a szokványos őszi munkálatok mellett virágültetésre, homokozófestésre is sor került, ráadásul rendkívül kreatívan raklapokat hasznosítottak újra, amiket azóta biciklitárolóként használnak a gyerekek. Az Óbudai Vackor Óvoda Mókus Tagóvodájában is már hagyomány, hogy segítségül hívják a szülőket a Takarítsuk ki Óbudát! akcióhoz. A kerti munkák mellett padokat, futóbringákat renováltak.

Az Óbudai Almáskert Óvodában, a Csicsergő Tagóvodában és a Gázgyár Telephelyen az óvoda előtti zöldterület megújításáért és a kert szépítéséért dolgoztak közös erővel a szülőkkel. Az önkormányzat által biztosított zöldhulladékgyűjtő zsákokba gyűjtötték a leveleket, és emellett virágágyásokat is telepítettek.

Az Óbudai Meseerdő Óvoda pedagógusai már az esemény kezdetekor, szeptemberben nekirugaszkodtak a szülőkkel közös udvarrendezésnek. A Szél utcai épületben belátásgátlót helyeztek fel a kerítésre az udvarrendezés mellett, a Kerék utcai épületben pedig az udvar takarítása, a levelek összegyűjtése, zsákolása volt a fő tevékenység.

Az Óbudai Mesevilág Óvodában is a kiskertek rendbetételén munkálkodtak a gyerekek bevonásával. Árvácska ültetés mellett a sövénynyírásban vettek részt a szülők, míg a gyermekek nagy élvezettel gyűjtötték a leveleket.

 

 

Az Ágoston Művészeti Óvoda gyermekei is udvart szépítettek, hiszen minden óvodában fontosnak tartják a tudatos környezetnevelést, a környezetünk megóvását. Az eseményt sikerült úgy megszervezniük, hogy ezekben a napokban a 72.hu közösségével együttműködve tehettek környezetükért és Óbudáért.

Az Óbudai Hétpettyes- a Pitypang Művészeti Óvoda- az Óbudai Százszorszép- a Cseresznyevirág- és a Gyermeksziget Montessori Óvoda is csatlakozott a rendezvénysorozathoz. A lelkes szülői és dolgozói csapatok a gyerekekkel közösen frissítették fel az óvodák udvarait.

Az Óbudai Gyermekvilág Óvoda pedig nagy erőkkel készül a most induló „Legyél te is válogatós!” projektre, a Hulladékcsökkentés hetén.

A program végeredménye a tiszta, rendezett udvar, megújult óvodai környezet, melynek legnagyobb élvezői maguk a gyerekek!

obuda.hu


Hirdetés

Vállalkozók figyelem! Honlap szerkesztés, tárhely, online hirdetési felület a kerületi vállalkozók számára, domain regisztráció kedvező áron