Bús Balázs – véget kell vetni az ámokfutásnak Óbudán

Épület bontás Budapest

Véget kell vetni az április 3-ai országgyűlési választáson annak a kétéves baloldali ámokfutásnak, amely Óbudán történik – jelentette ki Bús Balázs (Fidesz-KDNP) III. kerületi országgyűlési képviselőjelölt szerdán Budapesten – közölte az MTI

    Bús Balázs, volt kerületi polgármester azt követően nyilatkozott újságíróknak, hogy az óbudai Fidesz-KDNP-frakció kezdeményezésére összehívott rendkívüli képviselő-testületi ülés határozatképtelenség miatt elmaradt.
    A kormánypárti politikus közölte, két ügyben kezdeményezett a frakció rendkívüli ülést.
    Az egyik, hogy az óbudai főkertész korábban a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében “politikusok nyilvános akasztását támogatta volna”, és ezt a Momentum kultúrpolitikusa, a kerület egyik cégének vezetője Halmai Róbert is “lájkolta” – mondta el Bús Balázs, kiemelve: ez a magatartás teljesen elfogadhatatlan és közszolgához teljesen méltatlan.
    Közölte, azt kezdeményezték a polgármesternél, hogy az ügyben folytassanak le etikai vizsgálatot és határolódjanak el az ilyen szélsőséges kijelentésektől. Szabó Tímea kerületi ellenzéki országgyűlési képviselőjelöltnek is így kellene tennie – tette hozzá Bús Balázs.
    A politikus azt mondta, a polgármester ezt nem tette meg, a baloldali képviselők pedig gyáván megfutamodtak, el sem jöttek el az ülésre.
    Bús Balázs közölte, a másik ügy, amiért rendkívüli ülést kezdeményeztek, hogy tiltakozzanak a Mocsárosdűlő egy részének ingyenes haszonkölcsönbe adása ellen. Azt kezdeményezték, hogy a kerületi képviselő-testület határozatban szólítsa fel Karácsony Gergely főpolgármestert és a Fővárosi Közgyűlést, vonja vissza döntését.
    A Mocsárosdűlő területéből 2,5 hektárt adtak ingyen “egy rejtélyes zuglói alapítványnak”, a Zabszalma Alapítványnak – mondta.
    Bús Balázs szerint ebből is látszik, hogy nem igaz, hogy ők meg akarják védeni a Mocsárosdűlőt. Kedden már elkezdődött a terület körbekerítése és felparcellázása – mondta, majd kiemelte: továbbra is azon dolgoznak, hogy a Mocsárosdűlőt megvédjék, és Karácsony Gergelyék visszavonják a Mocsárosdűlőt tönkretevő döntésüket.
    Bús Balázs kitért arra is, hogy az Anonymus-maszkos videóból az derült ki, hogy a kispesti “korrupt szocialisták” már megjelentek a III. kerületben és átvették az Óbuda újságot.
    A rendkívüli ülés kezdetén a teremben aktivisták három molinót tartottak a kezükben, ezeken az volt olvasható: “El a kezekkel a Mocsárostól!”; “Elég az erőszakból! Nem kérünk az akasztásból!”; valamint “Nem akarunk lakóparkot a Mocsáros-dűlőn!”.